ESCULTORA I JOIERA

Escultora i joiera llicenciada en Belles Arts per la UB. Cursa estudis d’art a la Hogeschool voor de Kunsten Utrecht d’Holanda. Reconeguda amb el Premi Eclat de Mode París per les col·leccions Ingrid i Glit; i el Premi Joia i Moda Bijorhca Paris per la col·lecció Lunea, dissenyades per a Joid’art. Finalista al Premi Enjoia’t 06 FAD.

Origen - Idea

L’escultura ha estat la disciplina artística que m’ha ensenyat a mirar i a analitzar fins arribar al moll de l’os, per entendre i trobar l’essència de les coses. Poc a poc he anat adaptant les peces escultòriques al cos humà i s’han transmutat en aquestes petites pròtesis que anomeno joies.

Tradició i modernitat

Mirar al passat, aprendre i entendre com l’ésser humà ha anat forjant la seva història a través dels seus costums, tradicions, creences i ornaments, i fusionar aquests coneixements amb la tecnologia actual és present en el meu treball creatiu.

Eines - Materials

La fusió de materials mai somiats en el món de la joieria amb aquells que formen part de l’univers clàssic de l’ofici, fan que la joia esdevingui un objecte provocador que ens convida a reflexionar. L’ús d’aquests materials motiva un diàleg amb els metalls preciosos clàssics que hem heretat de tot un passat d’orfebres i joiers.

Creació - Elaboració

La necessitat de comunicar-me amb el món que m’envolta m’adreça al paper i amb el dibuix comença la creació. El treball de recerca de materials i volums s’entrelliguen per construir la primera peça i aquesta desencadena tota la col·lecció. El procés artesanal permet que cada peça tingui personalitat pròpia i sigui original.